Поли Карастоянова проследи хода на консервационно-реставрационните дейности на комплекс „Сердика“

Поли Карастоянова проследи хода на консервационно-реставрационните дейности на комплекс „Сердика“

Председателят на Комисията по културата и медиите Поли Карастоянова проследи заедно с министър Вежди Рашидов хода на консервационно-реставрационните дейности на античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“

Археолозите продължават да почистват и разкриват фрагменти от откритата миналата седмица на столичното Ларго уникална късноантична мозайка от 4-5 век
Днес – 1 септември 2015 г., председателят на Комисията по културата и медиите Поли Карастоянова проследи заедно с министър Вежди Рашидов хода на консервационно-реставрационните дейности на античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“ .
По време на обиколката министър Рашидов увери народния представител Поли Карастоянова, че строителите правят всичко възможно, за да се спазят сроковете за приключване на заключителния етап от реализацията на проекта и се очаква в късната есен на 2015 г. разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ да се превърнат в най-големия ни музей на открито, който ще бъде посещаван от хиляди туристи.
Г-жа  Карастоянова поздрави министър Рашидов за създадената организация на обекта, при която се полагат всички необходими грижи за опазването, съхраняването и експонирането на уникалната археология на Ларгото. Тя особено много се впечатли от откритата през миналата седмица под столичното Ларго уникална късноантична мозайка от 4-5 век. Министър Вежди Рашидов отбеляза, че дейностите по пълното разкриване, почистване и консервиране на уникалната древна мозайка ще могат да продължат и след като в късната есен тази година бъде изцяло завършен Античният културно-комуникационен комплекс „Сердика“, който се реализира с европейско финансиране.