Поли Карастоянова участва в представянето на инициативата Европейските дни на наследството

Поли Карастоянова участва в представянето на инициативата Европейските дни на наследството

На пресконференция в Столична община Поли Карастоянова, зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов и представители на Френското посолство представиха инициативата Европейските дни на наследството. Тя предоставя на публиката възможност да се посетят забележителности с висока културна стойност, които са трудно достъпни или недостъпни за широката публика – банки, областни управления, общини, съдебни палати, частни резиденции или посолства.

По време на настоящото второ издание ще бъде организиран маршрут за посещения и разисквания, които ще позволят да се покаже реализираното досега и програмите за реставрация на съществуващи забележителности и да се привлече вниманието към наследството в риск.

„Бих искала да поздравя организаторите в лицето на Министерство на културата, Столична община и Френското посолство в София. Приветствам инициативата, тя е чудесна възможност хората да открият културните съкровища, които често пъти са много близо до тях. Призовавам цялата общественост и особено младите хора да се включат в маршрутите за посещение на обектите, защото така всички ние ще вникнем в общото и разнообразно културно наследство“, каза Поли Карастоянова.