Поли Карастоянова в подкрепа на коучинга

Поли Карастоянова в подкрепа на коучинга

Във връзка с Международната седмица на коучинга сдружение с нестопанска цел „Ай Си Еф България“ участва в заседание на Комисията по културата и медиите на Народното събрание.

От Сдружението запознаха народните представители със същността на коучинга и популярността му по света. Стана ясно, че Международната коуч федерация има над 26 хиляди члена професионалисти по целия свят и е създадена преди седем-осем години. През 2012 г. започва първото официално обучение по коучинг в България чрез български институт.

Председателят на УС на „Ай Си Еф България“  г-н Кирил Калев заяви, че няма българска дума за „коучинг“, а би могла да бъде заместена с „партньорство“. Той разясни тяхната дефиниция – партньори за ментално развитие, за решаване на проблеми на хората от бизнеса, от публичните институции, от училищата и т.н. Сподели също така, че от Сдружението са посетили няколко университета и частни компании за подкрепа на млади предприемачи.

Категорична подкрепа за развитие на коучинга заяви председателят на Комисията по културата и медиите Поли Карастоянова. „ За нас представянето ви днес е една чудесна възможност да бъдем именно тази група на публични личности, с които да започнете работа. Защото, надявам се, това би било и за вас една предизвикателна възможност.

От друга страна, вярвам всички мои колеги ще споделят едно общо състояние, което ние имаме, произтичащо от факта, че не достига времето, че се налага често да поемаме повече ангажименти от тези, които можем да разположим реално във времето и да изпълним. И това със сигурност е една постоянна битка да се справяме с лавината от информация и от предстоящи задачи, които вървят на една поточна линия.

Това, което вие правите, всъщност, има за цел да сложи един своеобразен венец в развитието, защото, както казахте, не свършва усилието да се образоваме с дипломата от университета“, каза г-жа Карастоянова.