Поли Карастоянова откри 11-тата световна среща на българските медии

Поли Карастоянова откри 11-тата световна среща на българските медии

Единадесетата световна среща на българските медии се проведе в гръцката столица Атина. Във форума на тема „Медиите и културните различия. Диалог между съседи“ участваха журналисти от 21 български медии от 3 континента.

Председателят на Комисията по културата и медиите Поли Карастоянова откри събитието и заяви, че последните години в България особено актуална е темата за развитието на инфраструктурата и в този смисъл хората от екипа на БТА са новатори, защото преди 11 години започват строителство на може би най-големия и най-важния мост – на общуването между България и света.

„Всяка от тези 11 срещи изгражда символично ново платно в този широк мост на общуване. Ако има смисъл, в което и да е управление, то той е да направи по-силни културата и образованието“, допълни Карастоянова.

Тя коментира още, че държавата осъзнава ангажимента си за финансово подпомагане на българските медии по света, но ресурсите и през тази година няма да го позволят. „Държавата е длъжник на този етап, но нека да бъдем честни и да кажем, че недофинансирани са повечето сфери на нашата дейност, които не изглеждат животоспасяващи. Недофинансирани са и обществените медии, но си даваме сметка, че ограниченият ресурс просто означава възможното, а не желаното. Не намираме, че това е правилният израз на политиката, просто вероятно е единственият възможен към този момент израз на политиката“, заключи председателят на медийната комисия.