Разговор с Поли в БНТ

Новият председател на парламентарната комисия по култура и медии Поли Карастоянова заяви, че приема поста с чувство за отговорност. „Работата на председателя е да организира работата на комисията, да бъде медиатор между членовете на комисията, да бъде истински партньор на гражданското общество, на гилдиите, на творческите съюзи, медиите“, каза тя в студиото на „Още от деня“.

Карастоянова подчерта, че е истински благодарна за подкрепата, която парламентарната група на Патриотичния фронт й е оказала за поста, както и на народните представители, подкрепили кандидатурата й в пленарна зала. Тя вижда в Стефан Данаилов, който е член на комисията, почетен председател на комисията. „Вярвам, че с неговата ерудиция и политически опит той ще бъде безценен за всички нас в работата ни“, коментира Карастоянова.

„Уважение, диалогичност и отговорност към ангажиментите, които касаят работата ни – това е опората, на която стъпвам“, добави тя. По думите й комисията не управлява медиите и не произвежда култура. „Работата на комисията е да създава закони по инициатива на народни представители, да подкрепя и придвижва законопроектите, внесени от Министерството на културата и да създава една широка платформа за работата на експертите и творческите съюзи“, обясни председателят на парламентарната комисия по култура и медии.

Източник: БНТ