Участие в BTV

Участие в BTV

За мен е чест да бъда председател на Комисията по култура и медии в парламента. Чувствам се спокойна с подкрепата на моята парламентарна група – Патриотичния фронт. Чувствам се спокойна с подкрепата на колегите си. Защото работата в тази сфера изисква много широк консенсус, решения, които не са взети от една или друга формация. Това заяви пред bTV председателят на Комисията по култура и медии.

След това та защити съпартиеца си Слави Бинев, който под обществен натиск се размина с председателското кресло на комисията. „Като цяло нашето общество е склонно да съди прибързано, особено, когато се води от определени клишета. Всеки има своето право да покаже това, което може. Надявам се господин Бинев да покаже това в Комисията по европейски средства“, коментира Карастоянова.

Запитана дали не се смущава, че работата й като стюардеса влиза в лек конфликт с настоящия й пост, тя заяви: „Аз съм наясно, че тези съмнения винаги съществуват априори. А що се отнася до прекрасните години, когато съм била стюардеса и съм летяла, ще ви кажа, че това е един от най-градивните периоди за мен. Защото тази професия учи на две прекрасни качества –отговорност и дисциплина“, заяви Карастоянова.

Тя посочи, че в момента културата е сферата, която се нуждае от повече реформи: „Що се отнася до медиите, те трябва сами да формулират проблемите, които трябва да бъдат решавани. Истинските предложения трябва да дойдат от медийните среди, но в сферата на културата ще гледаме много внимателно всеки един нюанс“.

Карастоянова заяви, че проблемът с мизерстващите дейци на културата ще бъде решен с персонални награди. Те ще бъдат в 3 различни категории – до 700 лева на месец, до една година и друга категория – еднократна помощ до 5000 лева. Тези хора заслужават много повече. И Борис Гуджунов, и Маргарита Хранова, и Михаил Белчев. Но с малкото средства, с които разполагаме, е по-добре да направим малка, но конкретна стъпка, която да реши тази несправедливост“.

Източник: BTV