Участие в БНТ

“Ние от Патриотичния фронт показахме с присъствието си в 43-ото Народно събрание, че може да се прави добра политика и без участие във властта. Авторитетни социологически агенции в последните си изследвания показват това”, заяви в студиото на „Още от деня“ Поли Карастоянова, председател на парламентарната комисия по култура и медии. “Това, че печелим подкрепа, е единствено и само резултат от нашата последователност и от работата, която показваме”, добави тя.

Карастоянова подчерта, че съдебната реформа не се изчерпва с текстовете за промени в Конституцията. „Държим да кажем, че очакваме да видим много сериозен пакет от промени в Закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Гражданския процесуален кодекс (ГПК)“, заяви тя.

„Не бива да подвеждаме нито един български гражданин, че темата за промени в Конституцията може да подмени темата за реформите, за които има поети ангажименти – в здравеопазване, в образование, по-добро икономическо развитие. Не бива да позволим темата за промени в Конституцията да влезе в кампанията за местните избори“, каза Карастоянова.

По казуса с протеста в БНР Поли Карастоянова заяви, че това е трудово-правен спор, който трябва да се разреши между синдикатите и генералния директор на медията. „Ако допуснем дори за миг, че правата на слушателите на радиото бъдат нарушени и те не могат да получават информацията, която се очаква от обществената медия, тогава мигновено СЕМ ще се сезира и комисията по култура и медии също ще вземе отношение“, обясни тя.

“Най-голямото ни богатство е културата”, каза в заключение Карастоянова.

Източник: БНТ