Поли Карастоянова се срещна със световноизвестния режисьор Тед Кочев

Поли Карастоянова се срещна със световноизвестния режисьор Тед Кочев

В Народното събрание председателят на Комисията по културата и медиите Поли Карастоянова проведе среща с легендарния режисьор с български корени Тед Кочев. Той е специален гост на провеждащия се в момента 20-ти международен кинофестивал София Филм Фест. Режисьорът е носител на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.

Тед Кочев заяви, че иска да снима игрален филм в София за Цар Борис Трети и спасението на българските евреи. „България е единствената държава, която е спасила евреите и това трябва да се знае по света“, каза още той.  Известният режисьор изрази и впечатленията си от София като много променен и красив град. По думите му в София се виждат красиви паркове.

Поли Карастоянова изрази задоволството и благодарността си от визитата на Тед Кочев в България. „За нас е гордост, че София е домакин на София Филм Фест – изключително значимо събитие, с безспорно международно признание. Отправям своите пожелание за здраве и нови творчески успехи“, допълни още тя.

Срещата се проведе съвместно с председателя на Комисията по политиките за българите в чужбина г-н Румен Йончев.

IMG_1165 IMG_1153 IMG_1171