Поли пред Dnes.bg

Поли пред Dnes.bg

Уважение, диалогичност и отговорност към ангажиментите, които касаят работата в комисията за кулура и медии в НС, е опората, на която стъпвам, каза пред БНТ новият й председател Поли Карастоянова.

Тя заяви, че  приема нормално правото на всеки да изрази своята позиция със средствата и думите, с които намери за необходимо.

Тя каза, че водещото в нейната работа ще бъде “уважението към институциите, към работата на хората в тях”. Партньорството с творческите гилдии е ключово за работата ни в комисията, смята още новият шеф на комисията.

„Всъщност, комисията не управлява медиите. И комисията не произвежда култура. Работата на комисията е да създава широка платформа за работата на експертите, на гилдиите, на творческите съюзи по проблемите, които те виждат, че са на дневен ред и да търси възможност да ги подкрепи в начините на постигане на тези решения“ каза Карастоянова.

В момента бюдежът за култура е 126 693 000 лв., което по-малко от половин процент. С хоризонт 2018 година, Карастоянова се ангажира да работи така, че този процент да стане 0.9 или 1 процент.

„Стефан Данаилов ще е почетен председател на Комисията по култура и медии. Той ме поздрави за избора и обяви, че ме подкрепя. На този пост може да е всеки един депутат. Много неща се случиха покрай комисията и видяхме, че в обществото има определена чувствителност. В този смисъл Слави Бинев пое достойно своята политическата отговорност”, добави Карастоянова.

Източник: Dnes.bg