Интервю пред Dariknews.bg

Интервю пред Dariknews.bg

Един млрд. лева да бъдат инвестирани в държавните туристически обекти през следващите три години. За това настояват от Националния борд по туризъм.

В интервю за „Дарик“ изпълнителният директор на борда Поли Карастоянова заяви, че следващото правителство трябва задължително да обособи Министерство на туризма и освен инвестиции в държавната публична собственост, трябва да оставя един процент от приходите в туризма за реклама на страната ни.

Карастоянова е категорична, че в служебния кабинет с туризъм трябва да се занимава досегашният ресорен зам.-министър Бранимир Ботев. В момента има индикации, че той ще остане на поста, защото в средата на сезона не бива да се правят промени, а и Ботев е положил много усилия през последната година, за да се подобри състоянието на сектора.

„Темата туризъм и нейното управление от страна на държавата беше безкрайно подценена и се случваше в едни толкова тесни рамки, че за всеки икономист или финансист те изглеждаха нелогични и необясними“, категорична е Карастоянова.

Трите основни цели, които от Националния борд по туризъм поставят и ще аргументират пред новото политическо мнозинство са създаване на министерство на туризма, милиард лева целеви инвестиции в туризма в следващите три години – в публична държавна собственост, и минимум процент от приходите, които туризмът реализира годишно, а това означава 60 млн. лв. целева реклама за България.

Източник: Dariknews.bg