Полина Карастоянова: На прага сме на един добър летен туристически сезон

Полина Карастоянова: На прага сме на един добър летен туристически сезон

Анализите показват, че сме на прага на един добър летен туристически сезон. Това коментира в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм:

„Както знаете, има глобални фактори, които преди всичко предопределят интереса към една туристическа дестинация, свързани със сигурността, с климатичните условия, с общата позиция. Тези фактори са налице и в този смисъл България е една спокойна дестинация. Има добри условия от гледна точка на време и природни забележителности. Има известен засилен фокус към България поради …

Прочетете пълния материал »

Обединение на туристическия бранш е най-важната стъпка

Обединение на туристическия бранш е най-важната стъпка

Това ще даде възможност категоризацията на хотелите и лицензиране на туроператорите да бъдат осъществявани от бизнеса, казва Поли Карастоянова.

– Г-жо Карастоянова, Националният борд по туризъм организира голяма туристическа конференция, бихте ли разказали повече за събитието?

– Националният борд по туризъм е домакин на петата годишна среща на туристическия бизнес в България, която се провежда с партньорството на Министерството на туризма.
Утре, в хотел „ИнтерКонтинентал“, ще предоставим платформа за въпроси и отговори по важни за туристическата индустрия, въпроси между представители на българското правителство, Народното събрание, кметове, български и …

Прочетете пълния материал »

Поли Карастоянова: Червен картон за политическия популизъм

Поли Карастоянова: Червен картон за политическия популизъм

Омбудсманът трябва да си оттегли жалбата срещу по-строгия контрол върху нелегалните цехове за алкохол

Поли Карастоянова е родена в Пловдив, завършила е икономика в УНСС, има втора магистърска степен по масови комуникации в Нов български университет. Работила е като финансов консултант на български и международни компании. От 2003 г. свързва работата си с развитието на туризма, след като Българската организация за конгресен туризъм я кани за изпълнителен директор.

Прочетете пълния материал »

Pik. bg – Поли Карастоянова поиска закон за сайтовете

Pik. bg – Поли Карастоянова поиска закон за сайтовете

Парламентът поиска от генералния директор на БТА Максим Минчев да предложи законови промени, с които да се преборят нелоялната конкуренция, сивата икономика и задкулисните игри в медиите.

По време на обсъждане на поредния отчет на БТА в Комисията по култура и медии в четвъртък Минчев се оплака отново от кражбата на информация и от недостига на пари в държавната агенция.

„Господството на интернет и прогресът на социалните мрежи в областта на информацията вече е повсеместно. Това налага и друг тип агенционна журналистика. Тя продължава да бъде водеща …

Прочетете пълния материал »

Поли пред Dnes.bg

Поли пред Dnes.bg

Уважение, диалогичност и отговорност към ангажиментите, които касаят работата в комисията за кулура и медии в НС, е опората, на която стъпвам, каза пред БНТ новият й председател Поли Карастоянова.

Тя заяви, че  приема нормално правото на всеки да изрази своята позиция със средствата и думите, с които намери за необходимо.

Тя каза, че водещото в нейната работа ще бъде “уважението към институциите, към работата на хората в тях”. Партньорството с творческите гилдии е ключово за работата ни в комисията, смята още новият шеф на комисията.

„Всъщност, комисията …

Прочетете пълния материал »

Интервю пред радио К2

Поли Карастоянова: „Прагматично и с мисъл за националния интерес решаване на проблемите на държавата и на обществото“

Клара Маринова: В ефира на Радио К2 заключителни обръщения на кандидати за народни представители в 43-тото НС по избрани от тях теми и политики важни за България. Следващият ми събеседник е Поли Карастоянова, 2-ра в листата в 23 МИР София-град, КП Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО, здравейте, г-жо Карастоянова.

Поли Карастоянова: Здравейте, г-жо Маринова, на Вас и на слушателите на К2.

Клара Маринова: Е, отиваме към края на една доста уморителна …

Прочетете пълния материал »

Интервю пред Investor.bg

В края на летния туристически сезон за първи път от години равносметката е за спад по всички показатели. Експертите от индустрията са единодушни за настъпилите трудни времена за българския туризъм. Вълната от фалити на руски туроператори, девалвацията на руската валута заради кризата в Украйна и санкциите срещу Москва, спадът в изходящия туризъм на руски и украински туристи, социална и финансова криза в България и лошите метеорологични условия са факторите, предопределили срив на сезона. Отсега се заговори и за спад за летния сезон и през 2015 …

Прочетете пълния материал »

Интервю пред Dariknews.bg

Интервю пред Dariknews.bg

Един млрд. лева да бъдат инвестирани в държавните туристически обекти през следващите три години. За това настояват от Националния борд по туризъм.

В интервю за „Дарик“ изпълнителният директор на борда Поли Карастоянова заяви, че следващото правителство трябва задължително да обособи Министерство на туризма и освен инвестиции в държавната публична собственост, трябва да оставя един процент от приходите в туризма за реклама на страната ни.

Карастоянова е категорична, че в служебния кабинет с туризъм трябва да се занимава досегашният ресорен зам.-министър Бранимир Ботев. В момента има индикации, че …

Прочетете пълния материал »

Интервю пред Economic.bg

Интервю пред Economic.bg

– Г-жо Карастоянова, какви са очакванията Ви за почивните дни около Великден? Очаквате ли повече туристи спрямо миналата година?

– Мисля си, че е напълно естествено да очакваме един положителен в тази посока тренд, тъй като великденските празници тази година са през май месец, който е малко по-топъл. Мисля, че както у нас, така и в Гърция, Гергьовден и Великден съвпадат и това предполага повечето туристи. Разбира се българите също ще потърсят възможност да оползотворят тези почивни дни.

Надявам се, че това е една отлична предпоставка за …

Прочетете пълния материал »

Интервю пред Money.bg

Интервю пред Money.bg

Г-жо Карастоянова, как ще коментирате решението да се платят 6,5 млн. лева по ОП „Регионално развитие“ за създаване на сайт на туристическата дестинация България и мултимедиен каталог на туристически обекти?
– Развитието на българския туризъм през последните години наподобява един „омагьосан кръг“, в който неправилните решения водят до погрешни действия, подплатени с неефективно изхарчени пари, последвани от безрезултатни изводи и отново неправилни решения …

„Кръгът“ се стеснява, приходите от туризъм намаляват, имиджа на страната се влошава, а това е една изключително тревожна тенденция!

Въпросът, който поставяте може да …

Прочетете пълния материал »